Składniki:
- płatki owsiane 100g,
- masło orzechowe- najlepiej płynne 60g,
- miód płynny 30g,
- orzeszki ziemne 30g,
- nasiona chia/ nasiona lnu 20g,
- gorzka czekolada- 4 kostki (20g),
- mleko, kilka łyżek.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy, tak, aby stanowiły jednolitą masę. Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody. Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę i dokładnie ugniatamy. Pieczemy 15 min w 170 stopniach. Po przestygnięciu kroimy na porcje- mi wyszło 8 szt i dekorujemy czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka. Smacznego!
Twój komentarz