Składniki na ciasto (na 8 sztuk):
1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej tortowej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki erytrolu
aromat waniliowy
2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 i 1/3 szklanki mleka
Składniki na wierzch gofra:
1 opakowanie skyru waniliowego
garść malin i winogrona
kilka orzechów
1 kostka gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, erytrol, aromat wanilinowy. Wszystko wymieszać, a następnie dodać jajka, olej oraz mleko. Zmiksować na gładką masę, do połączenia się składników.
Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3 - 3,5 minuty.
Gofry po upieczeniu odłożyć na metalową kratkę. Polać skyrem waniliowym i udekorować owocami, orzechami oraz czekoladą.
SMACZNEGO
Twój komentarz