mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
19 Kwie

Szparagi w szynce parmeńskiej

Coraz częściej w sklepach można spotkać szparagi. Osobiście bardzo je lubię :) Dla miłośników tego warzywa wrzucam przepis na szparagi w szynce parmeńskiej.

Składniki:
- 50g - 1/2 opakowania - szynki parmeńskiej
- 10 g - 1 łyżka - oliwy z oliwek
- 300 g - 10 sztuk - szparagów
- pieprz.



Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków, i obwinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8-10 minut.

Twój komentarz




POKAŻ