mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
30 Sier

Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Co prawda kalendarzowe lato jeszcze trwa, ale za oknem ewidentnie widać już jesień... Dlatego pora się spieszyć i wykorzystać sezonowe owoce :)
Dziś przygotowałam dla Was przepis na "Tosty francuskie z owocami". Zapraszam do przetestowania go w domu ;)

Składniki:
- jajo 60g (1 sztuka)
- pieczywo 180g (3 kromki)
- masło orzechowe 50g (2 łyżki)
- owoce sezonowe - erytrol lub miód (do smaku)
 

Przygotowanie:
Jajo roztrzepać i zamoczyć w nim pieczywo z obu stron. Przełożyć na rozgrzaną patelnię i podgrzewać do ścięcia z obu stron. Wierzch posmarować masłem orzechowym, położyć kawałki owoców i opcjonalnie posypać erytrolem lub skropić miodem.

Twój komentarz




POKAŻ