Składniki:
1 ząbek czosnku,
ok. 150 g fileta z indyka,
1 szklanka makaronu penne pełnoziarnistego/z pszenicy durum (durum 100%),
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
1 kawałek pora,
5 szparagów zielonych.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać pieprz, ugotowany makaron i wymieszać.
Kontakt:
- 798 134 556
mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
OPINIA PACJENTA: Pełen profesjonalizm, wiedza, zaangażowanie, współpraca z pacjentem, pyszna dieta i dostępne produkty, jestem bardzo zadowolona, schudłam i zmieniłam swoje nawyki żywienia, cała rodzina skorzystała, jemy smacznie i zdrowo, dziękuje bardzo !!!!
Twój komentarz