Babeczki czekoladowe z płatków owsianych (16 porcji po 150 kcal)
Składniki:
Płatki owsiane zmielone 2 szklanki
Jaja 2 sztuki
Olej rzepakowy 10 łyżek
Kakao 3 łyżki
Erytrol/erytrytol 10 łyżek
Mleko 1/2 szklanki
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Nastawić piekarnik na 200 stopni. W misce zmiksować jajka na puszystą masę, dodać do
nich erytrol i dalej miksować. Dodać powoli olej oraz mleko ciągle miksując, a
następnie dodać mąkę owsianą, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao. Miksować tak
długo aż powstania jednolita gładka masa. Nakładać ciasto do foremek na muffiny i piec w
piekarniku około 15 min.
Twój komentarz