mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
30 Marz

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem

To danie można wykorzystać jako jedną z potraw na wielkanocne śniadanie, ponieważ najlepiej smakuje jeśli jest podawane na ciepło. Jeśli jednak nie chcecie go przygotować na śniadanie w Pierwszy Dzień Świąt to można je wypróbowac w Poniedziałek Wielkanocny. 

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem (porcja 400 kcal)
 

Składniki:
Jaja 2 sztuki
Mleko 1 łyżka
Kiełbasa z kurczaka 35g
Chrzan 1 łyżeczka
Cebula 1/2 sztuki
Mozzarella 45g
Pomidorki koktajlowe 5 sztuk
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się
aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić. Jajka
roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić pieprzem, dodać chrzan. Dobrze
wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać
pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni
przez 20 min.

Twój komentarz




POKAŻ