mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
29 Marz

Majonez z awokado

Dla wielu z nas Święta bez majonezu to nie Święta ;) A co jeśli spróbujemy nieco zdroweszej wersji majonezu, niekoniecznie z jajek i to jeszcze w zielonym kolorze? ;D Wszystkich zainteresowanych tą nowością zapraszam po przepis poniżej zdjęcia.

Majonez z awokado (5 porcji po 85 kcal)

Składniki:
Awokado 1 sztuka
Cytryna pół sztuki
Musztarda 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Czosnek 1 ząbek

Sposób przygotowania:
Obrane i pozbawione pestki miękkie awokado umieścić w pojemniku blendera. Dodać sok z cytryny, oliwę, czosnek i musztardę, całość doprawić do smaku pieprzem. Zblendować na gładką masę.
 

Twój komentarz




POKAŻ