Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajko
- 3 łyżki erytrolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżeczek marmolady różanej/konfitura/ulubiony dżem.
Sposób przygotowania:
Jajko z serem i erytrolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posypać pudrem z erytrolu.
Kontakt:
- 798 134 556
mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
OPINIA PACJENTA: Polecam współpracę z P. Pauliną! Dania nie są skomplikowane, jem to co lubię, a przede wszystkim nie jestem głodna :) No i waga spada w dół! Polecam z całego serca :)
Twój komentarz