mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
11 Luty

Pączki twarogowe

Dziś z okazji Tłustego Czwartku podsyłam Wam przepis na nieco odchudzone pączki w wersji dietetycznej ;)
Zainteresowantych odsyłam do przepisu poniżej.
 

Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajko
- 3 łyżki erytrolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżeczek marmolady różanej/konfitura/ulubiony dżem.

Sposób przygotowania:
Jajko z serem i erytrolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachować odstępy). Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posypać pudrem z erytrolu.

Twój komentarz




POKAŻ