Składniki :
- Płatki owsiane – 5 łyżek
- Mleko 2.0% (bądź napój roślinny) – 2/3 szklanki
- Jabłko
- Masło orzechowe bądź posiekane orzechy – 1 łyżeczka
- Cynamon
- Miód
- (opcjonalnie) jogurt naturalny
Przygotowanie:
Płatki owsiane ugotuj na mleku, napoju roślinnym bądź wodzie. W międzyczasie obierz jabłko. Połowę jabłka zetrzyj na tarce do gotujących się płatków owsianych, a połowę pokrój na plastry. Do ugotowanych płatków owsianych wraz z jabłkiem dodaj szczyptę cynamonu i niewielką ilość wybranego słodzidła – u mnie był do miód. Owsiankę podawaj z pokrojonymi jabłkami, masłem orzechowym bądź posiekanymi orzechami, cynamonem. Opcjonalnie możesz również dodać łyżkę jogurtu.
Autor: Praktykantka - Marcelina Michalik.
Twój komentarz