Składniki:
- ½ dużej puszki czerwonej fasoli (u mnie po odsączeniu ok. 225g)
- ½ wędzonej makreli
- średni ogórek kiszony
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta pieprzu mielonego, słodkiej papryki, chili
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Makrelę obieramy i usuwamy ości. Czerwoną fasolę odcedzamy od zalewy i płuczemy w wodzie. Następnie zgniatamy ją widelcem (można zblendować). Ogórka i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Przygotowane składniki łączymy razem i dodajemy oliwę oraz musztardę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy starannie oraz dekorujemy natką pietruszki. Przekładamy do lodówki. Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!
Autor: Praktykantka - Paulina Trzcionkowska.
Twój komentarz