mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
02 Sier

Mrożony koktajl kefirowy z bananem i winogronami

Próbowaliście kiedyś koktajlu na bazie kefiru? Warto wprowadzić go do swojej diety, ze względu na właściwości prozdrowotne (jest on naturalnym probiotykiem). To świetne rozwiązanie na ekspresowy posiłek.  Dodatek mrożonego banana tworzy niesamowity smak, kremową konsystencję i orzeźwienie latem.

Składniki:

- kefir 250ml
- banan
- garść winogron ( u mnie czerwone)
- opcjonalnie mięta, natka pietruszki

Przygotowanie:
Banana kroimy w plasterki i mrozimy. Po kilku godzinach przekładamy go do blendera razem z pozostałymi składnikami. Blendujemy całość i koktajl jest gotowy. Smacznego!

Autor: Praktykantka - Paulina Trzcionkowska.

Twój komentarz




POKAŻ