Składniki:
Jajo 200g 4 sztuki
Pieczarka surowa 180g 4 duże sztuki
Czosnek 5g 1 ząbek
Natka pietruszki 12g 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek 10g 2 łyżeczki
Jogurt naturalny 2% 30g 3 łyżeczki
Szczypiorek 20g 4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić, obrać ze skorupki i przekroić na pół. Żółtka wyjąć do miski i rozgnieść, a białka ułożyć na półmisku. Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć na oliwie ze startym czosnkiem, aż woda odparuje z pieczarek. Gdy pieczarki ostygną, połączyć je z żółtkami. Farsz dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, jogurt oraz pieprz. Miejsce po żółtku napełnić farszem. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Twój komentarz