mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
24 Kwie

Omlet ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Są tu jacyś zwolennicy śniadań na słono ? Jeśli tak to jak znudziły się Wam już pomysły, a śniadania na słodko nie wchodzą w grę to myślę, że ten omlet może przypaść Wam do gustu ;)

Składniki:
-2 jajka
-garść szpinaku
-5 pomidorków koktajlowych
-plaster mozzarelli
-łyżeczka parmezanu
-pół łyżeczki masła
-pieprz

Sposób wykonania:
Jajka wbić do miseczki, dodać pieprz i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło. Następnie dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Wlać jajka i smażyć na średnim ogniu, około 2-3 minut. Przełożyć omleta na drugą stronę, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, kawałki mozzarelli i posypać parmezanem. Złożyć omleta na pół. Smacznego :)

Twój komentarz




POKAŻ