Składniki na 4 osoby:
300 g makaronu pełnoziarnistego świderki
2 średnie awokado
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 garście pomidorków daktylowych
200 g chudej szynki z indyka
1 łyżka oliwy
1 garść kukurydzy z puszki
Pół garści posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
Oregano
Pieprz, ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente. Jedno awokado zblendować razem z jogurtem, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos. Drugie awokado pokroić w kostkę. Pomidorki poprzekrajać wzdłuż. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor. Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.
Twój komentarz