PASTA Z AWOKADO I JAJKA
Napisany przez Paulina Knop-Piwowar Przepisy Powrót
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam pasty na kanapki. Sprawiają, że na talerzu na pewno nie zawieje nam nudą ;) Mogą być warzywno-serowe, serowo-rybne, jajeczne, warzywno-jajeczne itd., no jednym słowem PRZERÓŻNE ! :D Dla zaintersowanych przepis znajduję się pod zdjęciem :)
Składniki:
Jajko (1 duża sztuka)
Awokado (pół sztuki)
Jogurt naturalny (1 łyżeczka)
Pieprz czarny (mielony szczypta)
sok z cytryny
Przygotowanie:
Jajko ugotować na twardo. Awokado wydrążyć, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekanym jajkiem i jogurtem. Przyprawić. Podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.
Twój komentarz