Składniki:
Daktyle suszone 50 g (10 sztuk)
Mąka kokosowa 12 g (2 łyżeczki)
Nasiona chia 15 g (3 łyżeczki)
Olej kokosowy 5 g (1/2 łyżeczki)
Przyprawa do piernika bez cukru 2 g (pół łyżeczki)
Wiórki kokosowe 24 g (4 łyżki)
Sposób przygotowania:
Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 15 minut.
Wiórki wrzucić na rozgrzaną patelnię (część
zostawić do obtoczenia trufli) i cały czas mieszając
prażyć, aż się zrumienią (uwaga, łatwo je przypalić).
Uprażone wiórki umieścić w malakserze, dodać
daktyle i połowę wody, w której się namaczały oraz
pozostałe składniki. Następnie miksować aż do otrzymania
gładkiej masy. Z masy ulepić równe kulki, obtoczyć
je w pozostałych wiórkach i wstawić do lodówki
aż stwardnieją (około godziny).
Kontakt:
- 798 134 556
mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
OPINIA PACJENTA: Pani Paulina jest osobą godną polecenia, jest profesjonalistką w każdym tego słowa znaczeniu. Odchudzanie przy pomocy Pani Pauliny było przyjemnością, nigdy nie byłam głodna, a dieta była bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Otrzymałam gotowe przepisy, dzięki czemu mogłam szybko przygotować posiłki ...
09.10.2023
Twój komentarz