Do takich produktów należą przede wszystkim owoce i warzywa bogate w witaminę C np. owocej dzikiej róży, czarne porzeczki, kiwi, grejfruty, pomarańcze, cytryna, nać pietruszki, paprykę. Idealnym źródłem witaminy C są też kiszonki, a dodatkowym atutem jest ich niska kaloryczność. Na pewno dobrze wpłyną na nasz organizm rozgrzewające zupy krem tj. z dyni, marchewki, pomidorów itp. Nie zapomniajmy o drogocennych przyprawach jak np. imbir (najlepiej świeży tarty, a nie w postaci proszku), goździki, cynamon, kardamon, kurkuma. Do produktów, które wzmocną nasz organizm dodać trzeba również czosnek i cebula. Latem nie mamy ochoty na rozgrzewające herbaty, ale jesienią jest na to idealny czas ! Dodatek wyżej wymienionych przypraw nie dość, że wbogaci smak, to jeszcze wpłynie pozytywnie i bardziej wzbogaci jej drogocenne właściwości.
Kontakt:
- 798 134 556
mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
OPINIA PACJENTA: P. Paulina jest bardzo profesjonalna. Na wizycie czułam się swobodnie, dieta działa już od pierwszego tygodnia - widzę spadek kg! Jest na prawdę super, a dania bardzo szybko się wykonuje. Wszystkim polecam! :)
Twój komentarz