mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
04 Sty

Serniczki z patelni

Kto lubi słodkie śniadania? Ręka do góry! Dziś mam dla Was przepis na pyszne, szybciutkie i do tego zdrowe serniczki z patelni :) Idealnie mogą się nadać na śniadanie zarówno dla najmłodszych, jak i tych starszych. 

Składniki:
-150g twarogu
-2 łyżki proszku budyniowego
-szczypta proszku do pieczenia
-łyżka erytrolu lub miodu
-jajko

Sposób przygotowania:
Składniki zmiksować i podsmażyć na patelni bez tłuszczu na małym ogniu. Gdyby się przyklejały do patelni to można dodać łyżeczkę oleju rzepakowego, dokładnie rozsmarować po patelni i tak smażyć ;) 
 

Polecam podawać z ulubionymi owocami obok :) 

 

Twój komentarz




POKAŻ