Sernik na zimno z truskawkami (10 porcji po 270 kcal)
Składniki:
Twaróg sernikowy 1000g
Biszkopty 120g
Truskawki świeże/mrożone 500g
Galaretka truskawkowa 1 opakowanie
Żelatyna 2 łyżki
Mleko 1/2 szklanki
Śmietanka 30% 150g
Erytrol/erytrytol 3/4 szklanki
Aromat waniliowy kilka kropel
Sposób przygotowania:
Galaretkę przygotować według przepisu, odstawić. Biszkoptami wyłożyć tortownicę. Mleko
zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę. Substancję słodzącą,
twaróg, śmietankę i aromat wymieszać. Przestudzona żelatynę zahartować kilkoma łyżkami
masy twarogowej, następnie wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojone truskawki
(kilka sztuk pozostawić do dekoracji), delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy. Włożyć
do lodówki na pół godziny, następnie ozdobić truskawkami, wylać na wierzch galaretkę i
wstawić ponownie do całkowitego stężenia.
Kontakt:
- 798 134 556
mgr inż. Paulina Knop-Piwowar
OPINIA PACJENTA: Polecam P. Paulinę! Jedzenie jest smaczne, syte i zakupy wychodzą dość tanio :) Wcześniej nie byłem, aż tak zadowolony, gdy korzystałem z usług dietetyka.
Twój komentarz